Ελεύθερη και Δωρεάν διάθεση Ορθοφωτοχαρτών Αττικής υψηλής ανάλυσης – Νέα δεδομένα Ιουνίου 2012

July 31, 2012 by · 

Διατίθενται δωρεάν σε όλους, ορθοφωτοχάρτες της Αττικής. Η ολοκληρωμένη σειρά συνόλων δεδομένων πρόκειται να καλύπτει το τμήμα Στερεάς Ελλάδας και της Ν. Σαλαμίνας, όπως φαίνεται στα διαθέσιμα

διαγράμματα διανομής των ορθοφωτοχαρτών. Σήμερα είναι διαθέσιμες οι 952 (81%) από τις 1168 πινακίδες. Στην πρώτη φάση δημιουργήθηκαν 558 πινακίδες, οι οποίες ήταν διαθέσιμες από τον Απρίλιο του 2012, ενώ σε δεύτερη φάση παρήχθησαν 394 πινακίδες, οι οποίες είναι διαθέσιμες από τον Ιούνιο του 2012.

Στους επόμενους 3 μήνες ο ΟΚΧΕ στοχεύει στην ολοκλήρωση του έργου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για όλους τους μηχανικούς ενώ θα έχει σημαντική συμβολή και στο έργο των Δήμων οι οποίοι θα μπορέσουν έτσι να μειώσουν σημαντικά το κόστος των τεχνικών τους έργων και μελετών. Με τους νέους ψηφιακούς ορθοφωτοχάρτες δημιουργείται ένα καινούργιο, σύγχρονο και αξιόπιστο υπόβαθρο το οποίο μπορεί από σήμερα κάθε μηχανικός ή ενδιαφερόμενος πολίτης να αποκτήσει δωρεάν και να επεξεργαστεί στον υπολογιστή του, για οποιαδήποτε χρήση, όπως οριοθετήσεις, ελέγχους ακρίβειας, ή ακόμα και εντοπισμούς αυθαίρετων κατασκευών.

 

πηγή : http://www.okxe.gr/el/nea-anakoinoseis/anakoinoseis/ana-2012/37-8-ana-2012